måndag 1 december 2008

Julfest




Igår var det barnjulfest på jobbet. Det bjöds på æbleskivor med sylt och socker, glögg, pepparnötter, frukt och framför allt godis i mängder! :-)
I mötelokalerna fanns gott om pyssel och klockan tre kom tomten. Efter att ha hälsat på nästan alla barn, bar det av till ett rum med gran och julklappar. Dans runt granen till både svenska och danska sånger och sedan den efterlängtade julklappsutdelningen.




När man anmäler sig till julfesten fyller man i vad ens barn heter och hur gammal det/de är och sen får de en julklapp som är anpassat efter ålder och kön.


Tydligen är det då så att Gabriel (med just den stavningen) kan misstas för ett tjejnamn, då Gabriel 7 år fick dockan Gabriella från High school musical (ser ut som en Barbiedocka typ). Han blev rätt besviken kan jag säga... men det ordnade sig när vi sen sa att vi kunde köpa något annat till honom, så det slutade med att han gav sin julklapp till Carolines dotter (11 år), som blev jätteglad och gav honom ett rött hjärta hon hade gjort av piprensare. Vi kommer sen att köpa filem Wall-e till honom. Slutet gott, allting gott :-)




Det finns säkert de som har ett och annat att säga, både vad gäller könsindelade presenter och det här med att få saker "hur som helst", men nu är det så det görs på barnjulfesterna här och det funkar bra. Vissa strider får man bara strunta i helt enkelt. Om man nu tycker att det är en strid vill säga.



Inga kommentarer: